Siirry pääsisältöön

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen


Tämä aihe on itselleni tällä hetkellä erittäin ajankohtainen ja olen pyöritellyt sitä mielessäni jo jonkin aikaa. Haluan tarjota omille lapsilleni hyvät lähtökohdat elämään, niinkuin varmasti kaikki muutkin. Koska olen itse erittäin kiinnostunut sijoittamisesta, tarkoittaa tämä sitä, että tahdon tarjota lapsilleni tulevaisuuden mahdollisuuksia myös sijoitusten kautta. Toivon tietenkin, että saan tartutettua saman innon tulevaisuudessa omiin lapsiini myös.

Martin Paasi kirjotti aikoinaan 8.3.2015 Nordnetin blogissa mielenkiintoisen bloggauksen aiheesta otsikolla: "Jokaisesta suomalaisesta tulisi miljönääri, jos lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin". Tämä bloggaus kannattaa lukea. Blogin otsikko on ehkä hieman raflaava ja sen takana onkin ajatus koronkorko ilmiöstä: Jokaisesta suomalaisesta todellakin voisi tulla miljonääri, jos laskelmat tehdään osakesijoitusten keskituotolla ja oletettu sijoitusaika on oletettu niinkin kauas, että lapsi pääse nykyiseen eläkeikään.

Paljon täytyy vettä virrata vantaanjoessa ennen kuin tänä vuonna syntyvä lapsi saavuttaa nykyisen eläkeiän. Tässä ajatuksessa kuinkin mielestäni tärkeimpänä seikkana on se, että mitä aiemmin aloittaa sitä pidempi aika suodaan koronkorko ilmiölle ja tätä kautta varallisuuden kasvulle.

Valitettavasti Nordnetiin ei voi avata tulevalle lapselle tiliä ennen kuin lapsi on saanut henkilötunnuksen. Jos tilin avaaminen olisi mahdollista jo aiemmin, tekisin niin heti.

Martin Paasi on kirjoittanut myös hyvän koosteen Nordnetin blogissa siitä, miten lapselle säästämisessä pääsee helposti vauhtiin: "Lapselle säästäminen käytännössä".

Myös Nordnetin omilla sivuilla on kattava johdatus aiheeseen:
Lue lisää ja aloita lapselle säästäminen
Nordnetistä löytyy kattavasti tietoa aiheesta ja tätä kautta pääset myös helposti avaamaan lapsellesi oman sijoitussalkun säästämistä varten.

Käytännössä itse en pääse vielä avaamaan tulevalle lapselleni sijoitussalkkua Nordnetissä. Kuitenkin, kun tämä aika koittaa, aion avata salkun heti. Lapsilisät tulen todennäköisesti sijoittamaan pienikuluisiin indeksirahastoihin, jotka eivät maksa vuosittaista osinkoa ulos. Tämä lähinnä siitä syystä, että sijoitushorisontin on tarkoitus olla todella pitkä ja näin vältytään vuosittaisilta veroseuraamuksilta. En tietenkään sulje pois suoria osakesijoituksia, joita tulen hyvin todennäköisesti tekemään myös myöhemmin lapsieni nimiin. Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voihan olla myös, että kasvaessaan lastani ei kiinnosta sijoittaminen yhtään. Tullessaan täysi-ikäiseksi hän voi päättää ise mitä sijoitussalkulleen tekee. Toivon tietenkin, että tähän mennessä olen saanut opetettua oman taloudenhallinnan tärkeyden.

Nordnet tarjoaa helppoja vaihtoehtoja ETF-kuukausisäästämiseen:
Aloita ETF-kuukausisäästäminen

Lapselle säästäminen on sijoitus tulevaisuuteen. Tämän sijoituksen aion itse tehdä.

Aiheesta lisää: Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen - Osa 2

Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017.

Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta:
Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,65 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 prosenttia in…

Bitcoin - Sijoittaisinko bittirahaan?

Mikä on Bitcoin - Miten sijoittaa bittirahaan - Onko siinä mitään järkeä


Bitcoin nousee nykyään aika-ajoin sijoituskeskusteluun ja uutisoinnin aiheeksi. Yleensä silloin, kun tämän bittirahan arvo joko nousee tai laskee hurjia päiväprosentteja, joku uutismedia tarttuu Bitcoiniin ja nostaa sen uutiseksi. Näitä päiväpyrähdyksiä suuntaan taikka toiseen tuntuu tapahtuvan aina silloin tällöin ja esimerkiksi Kauppalehti uutisoi tästä viimeksi toissa viikolla 3.3.2017 räväkällä otsikolla: "Bitcoin jälleen uusiin ennätyslukemiin: Jo kultaa kalliimpaa" Bitcoinin arvon ollessa hetkellisesti 1284 dollaria, kun samaan aikaan kullan unssihinta liikkui 1232 dollarissa. Erityisen mielenkiintoista tässä on se, että Bitcoinin arvo oli vielä vuosi sitten hetkellisesti 400 dollarissa, kun valuuttaan kohdistui epäilyksiä petosskandaaleista johtuen.

Näistä syistä päätin myös itse tarttua aiheeseen ja hieman avata mystiikan verhoa tämän bittivaluutan ympäriltä. Voisiko Bitcoinista olla sijoituskoh…

Salaisuuksia, salaisuuksia ja osakesalkkuni

Sijoittaminen ja raha-asiat yleensäkin ovat salamyhkäistä puuhaa, mistä ei yleensä liiemmin hiiskuta... ainakin tältä tuntuu nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa. Muurit murtuvat kuitenkin pala kerrallaan, joten ajattelin itse aloittaa niiden murtamisen omalta osaltani ja valottaa tämän hetkisen osakesalkkuni sisältöä.

Osakesalkkuuni kuuluvat tällä hetkellä sijoitukset seuraaviin arvopapereihin:


Sen verran lisättäköön, että olen viime aikoina myynyt salkustani muun muassa Fortumin ja H&M:n osakkeet kokonaan pois. Kuvankaappaus on otettu suoraan maailman parhaan sijoittajanpankin salkkuni yleisnäkymästä. Alla olevasta linkistä sinäkin voit aloittaa sijoittamisen ja avata oman salkkusi Nordnetiin.

Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

Osakesijoitusten lisäksi minulla on sijoitusportfoliossani tällä hetkellä yksi asuntosijoitus rivitalokaksiossa, mistä kirjoitin aikaisemmassa postauksessani. Aikaisempaa postaukseeni asuntosijoittamisest…