Siirry pääsisältöön

Keväistä salkunhuoltoa - Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain karvasta, jotain makeaa

Kevään Q1 tuloskausi on potkaistu jo todenteolla käyntiin ja samalla olen säätänyt hieman salkkuni sisältöä ajatellen tulevia panostuksia seuraavassa dipissä. Mitään suuria muutoksia en ole lähtenyt tekemään, koska en mielelläni käy kauppaa turhaan, vaan noudatan ennemminkin osta ja pidä tapaa sijoituksissani. Jos kerran olen saanut perusteltua itselleni jonkin oston, miksi ihmeessä haluaisin sitä lähteä myymään, kun kerran kaikkien ostojen pitäisi perustua pitkäaikaiseen odotusarvoon yhtiön hyvistä ja jatkuvista tuotoista.

Tähän mennessä tulleista Q1 tuloksista on pakko mainita Verkkokauppa.com osavuositulos, johon olen erittäin tyytyväinen. 20% liikevaihdon kasvua, joka on saatu aikaan kannattavasti. Lisäksi odotetun mukainen kvartaaliosinko sekä lisäosinko tulossa toukokuun alussa. Osarin yhteydessä Verkkokauppa.com kertoi myös uudesta tuotealueesta, joka tulee olemaan valaisimet. Valaisin tuotealueen lisäksi yhtiö aikoo lanseerata tänä vuonna vielä toisen uuden tuotealueen, josta kerrotaan myöhemmin. Verkkokauppa.com osavuositulosen voit lukea tarkemmin tästä. Olen tyytyväinen ja niin olivat muutkin.  Osake nousi tänään 28.4.2017 pörssissä +6,53%.

Tavoistani poiketen tein tänä keväänä kuitenkin yhden suuremman muutoksen salkkuni sisältöön, joka kasvatti tämän hetkisen käteispositioni melko suureksi. Kone julkaisi tällä viikolla Q1 tuloksensa, joka oli mielestäni juuri sellainen kuin mitä saattoi olettaa. Koneen Q1 tuloksen voit katsoa tästä. Koneen kasvu hyytyy Kiinassa ja huoltopalvelut kannattelevat tulosta. Siinäpä se lyhykäisyydessään Koneen Q1 tulos. Kaikesta huolimatta Koneen tilauskanta on vahva ja tulosta syntyy, mutta se mikä minua huolestuttaa on, että Koneen arvostustaso ei vastaa enää tuleville vuosille sitä, mitä kasvuluvut tällä hetkellä näyttävät. Tästä syystä myin kaikki Koneen osakkeeni Q1 raportin jälkeen pois. Jos ja kun dippi tulee, tulen hyvin todennäköisesti palaamaan Koneen omistajaksi, koska kyseessä on erittäin laadukas yhtiö. Haluan kuitenkin omistaa tätäkin laadukasta yhtiötä oikeaan hintaan, joten mielestäni oli aika kotiuttaa voittoja tässä vaiheessa.

Toinen muutos mitä olen viimeaikoina salkkuuni tehnyt, on Wells Fargon lisääminen sijoitusteni listalle. Tämän olisi voinut arvata hyvin, jos seuraat Kuningaskunnan Facebook-sivuja, missä julkaisin uutisen tähän liittyen jokin aika sitten. Wells Fargo postaus löytyy Kuningaskunnan Facebookista. Käy tykkäämässä Kuningaskunnan Facebook-sivuista, niin saat tiedon myös kaikista tapahtumista sillä puolella. Julkaisen lyhyempiä päivityksiä ja kannanottoja myös pelkästään Facebookin puolella.


Aloitin Wells Fargon suhteen hieman pidempiaikaisen osto-ohjelman eli tulen kasvattamaan omistustani myöhemmin lisää, mikäli kaikki menee niinkuin odotan ja hinta on sopiva.

Osallistuin aiemmin Fondian antiin, josta voit lukea lisää aiemmasta postauksestani. Olen säilyttänyt omistukseni Fondiassa, mutta en ole lisännyt ainakaan vielä. Mikäli Fondian hinta muodostuu jossain vaiheessa tarpeeksi houkuttelevaksi, tulen todennäköisesti lisäämään omistustani. Ainakin tällä hetkellä oletukseni Fondiassa on, että siitä tulee salkkuuni pitkäaikainen sijotus ja hyvä osingonmaksaja. Tulevaisuus näyttää.

Siinäpä se pikainen keväthuolto oikeastaan olikin. En ole vielä saanut kaikista yhtiöistä osinkoja, joten pelimerkkejä uusiin sijoituksiin on vielä saapumatta. Toukokuun alussa kilahtaa Sammon osingot tilille, minkä jälkeen pelimerkkejä on uusiin liikkeisiin taas riittävästi. Lisäksi kerään tosiaan tällä hetkellä sotakassaa tulevan dipin varalle, jotta minulla on sitten riittävästi ammuksia, kun muut haluavat eroon omistuksistaan halpaan hintaan - tai vielä parempi jos - Hintaan mihin hyvänsä.


Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017.

Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta:
Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,65 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 prosenttia in…

Bitcoin - Sijoittaisinko bittirahaan?

Mikä on Bitcoin - Miten sijoittaa bittirahaan - Onko siinä mitään järkeä


Bitcoin nousee nykyään aika-ajoin sijoituskeskusteluun ja uutisoinnin aiheeksi. Yleensä silloin, kun tämän bittirahan arvo joko nousee tai laskee hurjia päiväprosentteja, joku uutismedia tarttuu Bitcoiniin ja nostaa sen uutiseksi. Näitä päiväpyrähdyksiä suuntaan taikka toiseen tuntuu tapahtuvan aina silloin tällöin ja esimerkiksi Kauppalehti uutisoi tästä viimeksi toissa viikolla 3.3.2017 räväkällä otsikolla: "Bitcoin jälleen uusiin ennätyslukemiin: Jo kultaa kalliimpaa" Bitcoinin arvon ollessa hetkellisesti 1284 dollaria, kun samaan aikaan kullan unssihinta liikkui 1232 dollarissa. Erityisen mielenkiintoista tässä on se, että Bitcoinin arvo oli vielä vuosi sitten hetkellisesti 400 dollarissa, kun valuuttaan kohdistui epäilyksiä petosskandaaleista johtuen.

Näistä syistä päätin myös itse tarttua aiheeseen ja hieman avata mystiikan verhoa tämän bittivaluutan ympäriltä. Voisiko Bitcoinista olla sijoituskoh…

Salaisuuksia, salaisuuksia ja osakesalkkuni

Sijoittaminen ja raha-asiat yleensäkin ovat salamyhkäistä puuhaa, mistä ei yleensä liiemmin hiiskuta... ainakin tältä tuntuu nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa. Muurit murtuvat kuitenkin pala kerrallaan, joten ajattelin itse aloittaa niiden murtamisen omalta osaltani ja valottaa tämän hetkisen osakesalkkuni sisältöä.

Osakesalkkuuni kuuluvat tällä hetkellä sijoitukset seuraaviin arvopapereihin:


Sen verran lisättäköön, että olen viime aikoina myynyt salkustani muun muassa Fortumin ja H&M:n osakkeet kokonaan pois. Kuvankaappaus on otettu suoraan maailman parhaan sijoittajanpankin salkkuni yleisnäkymästä. Alla olevasta linkistä sinäkin voit aloittaa sijoittamisen ja avata oman salkkusi Nordnetiin.

Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

Osakesijoitusten lisäksi minulla on sijoitusportfoliossani tällä hetkellä yksi asuntosijoitus rivitalokaksiossa, mistä kirjoitin aikaisemmassa postauksessani. Aikaisempaa postaukseeni asuntosijoittamisest…