Siirry pääsisältöön

Tähtäin tulevaisuuteen - Kovaa ja kannattavaa kasvua

Tulevaisuuden osinkoaristokraatit rakennetaan tämän päivän kovalla ja kannattavalla kasvulla

8.4.2017 Kauppalehti listasi uutisessaan "Tässä pörssin kovimmat kasvuyhtiöt" Helsingin pörssin nopeimmat kasvajat ja pahimmat laskijat. Suurin osa Helsingin pörssin yhtiöistä ei ole viime aikoina keskittynyt kasvuun ja nopeiden sekä kannattavien kasvajien määrä ei olekaan kovin suuri. Kovin toteutunut kasvu viime aikoina on ollut Helsingin pörssin tulokkaalla Vincitillä, joka on yksi yhtiöistä, jonka kasvu on ollut kovaa ja samalla kannattavaa.

Julkaisin aiemmin julkaisussani "Salaisuuksia, salaisuuksia ja osakesalkkuni" osakesalkkuni sen hetkisen sisällön. Salkkuni sisältö ei ole siitä paljoakaan muuttunut. Lisäksi kirjoitin julkaisussani "Osingot - Sijoittajan palkkapäivä", että jaottelen karkeasti salkkuni yhtiöistä osan tämän hetken kasvuun panostaviksi tulevaisuuden osingonmaksajiksi. Näitä yhtiöitä salkussani olivat, ja ovat edelleen, mielestäni Verkkokauppa, Nixu, Lehto, Siili, Taaleri, Vincit. Jokainen näistä yhtiöistä löytyy Kauppalehden vertailusta hyviltä sijoilta ja Lehto, Vincit sekä Taaleri ovat vieläpä nopeista kasvajista kannattavimpien joukossa.

Nopea ja kannattava kasvu ovat mielestäni hunajaa tulevaisuudelle. Yhtiöt, joilla on nämä ominaisuudet, kasvattavat liikevaihtoaan nopeaan tahtiin samalla, kun ne eivät kuitenkaan joudu tekemään tätä kannattavuuden kustannuksella. Mielestäni tällaisilla yhtiöillä on todella hyvät avaimet olla tulevaisuudessa erittäin hyviä osingonmaksajia, joita haluan salkkuni olevan tulevaisuudessa pullollaan. Tulenkin siis myös jatkossa pitämään näitä yhtiöitä todella tarkasti silmällä ja mahdollisesti lisäämään niitä salkkuuni Nordnetin hyvän tarjouksen turvin, mistä kirjoitin aiemmassa julkaisussani "Erinomaista sijoittajalle - Nordnet laski pienten osakekauppojen kustannukset pohjamutiin". Näissä yhtiöissä on potentiaalisia tulevaisuuden osinkoaristokraatteja.


Jos muuten haluat hankkia laadukasta lukemista sijoittamisesta, niin suosittelen erinomaista Jukka Oksaharjun ja Karo Hämäläisen yhteistyössä kirjoittamaa kirjaa: Sijoita kuin guru.
Tai toisena vaihtoehtona lempisijoituskirjaani Burton G. Malkiel: Sattuman kauppaa Wall Streetillä.
Suomenkielinen teos näyttää olevan kirjoitushetkellä väliaikaisesti lopussa, mutta tätä kirjaa löytyy englanninkielisenä versiona myös. Suomenkielistä versiota odotellessa kannattaa lukea tuo ensimmäinen vaihtoehto.

Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sijoittajan kirjahylly - Vaurastu kuin Warren Buffett

Kirjan "Vaurastu kuin Warren Buffett" takakansi houkuttelee lukijaansa mukaan seuraavin sanoin: "Warren Buffett on kaikkien aikojen menestynein ja arvostetuin sijoittaja. Hänen kruununjalokivensä, sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway, on kehittynyt pienestä teollisuuslaitoksesta maailman viidenneksi suurimmaksi yritykseksi, jonka osakekurssi on jo yli 200000 dollaria. Miksi ja miten Buffett on menestynyt näin käsittämättömän hyvin? Menestyksen takana ei ole osakepoiminnan mestarillinen hallitseminen, ei myöskään tunnuslukujen tutkiminen, vaan täysin erilainen ajattelutapa: Buffett on bisnessijoittaja. Hän ostaa hyväksi katsomaansa bisnestä talousennusteista välittämättä, eikä hän yritä suojautua hintojen heilunnalta, koska juuri heilunta tarjoaa erinomaisia tilaisuuksia ostaa erinomaisia bisneksiä. Vaurastu kuin Warren Buffett avaa uuden näkökulman osakesijoittamiseen; kyseessä on ensimmäinen bisnessijoittamisen opas. Bisnessijoittamisen resepti on yksinkertainen ja ...

Aktiivinen sijoitusrahasto ei kannata sijoittajalle - Rahastonhoitajalle se kannattaa suhdanteesta riippumatta

Aikoinaan, sijoitussalkkuni ollessa vielä kivijalkapankin puolella, tiedustelin erään käyntini yhteydessä mahdollisuutta sijoittaa pankin tarjonnan kautta passiiviseen indeksirahastoon. Tämä oli aikaa, kun passiivisia indeksirahastoja ei vielä ollut niin paljon tarjolla kuin nykyään. Yllätyksekseni sain vastaukseksi, että pankki ei tarjoa indeksisijoituksia kuin ainoastaan suurille asiakkailleen, mikä tarkoitti tässä tapauksessa yli sadantuhannen euron sijoitusta. Tämän lisäksi minulle myytiin samassa tilanteessa hyvin voimakkaasti pankin oman tarjonnan aktiivisesti hoidettuja rahastoja. Olin tuohon aikaan jo lukenut muutaman sijoituskirjan, joissa puhutiin indeksisijoittamisesta, ja osasinkin helposti ymmärtää miksi pankissa toimittiin näin. Yksinkertainen syy tähän tapahtumaan oli, että aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa pankki tienaa aina, mikä on tietenkin myös sen perimmäinen tarkoitus, kun taas passiivisissa indeksisijoituksissa tienaaminen jää sijoittajalle itselleen ja p...