Siirry pääsisältöön

Sijoittajan kirjahylly - Vaurastu kuin Warren Buffett


Kirjan "Vaurastu kuin Warren Buffett" takakansi houkuttelee lukijaansa mukaan seuraavin sanoin:
"Warren Buffett on kaikkien aikojen menestynein ja arvostetuin sijoittaja. Hänen kruununjalokivensä, sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway, on kehittynyt pienestä teollisuuslaitoksesta maailman viidenneksi suurimmaksi yritykseksi, jonka osakekurssi on jo yli 200000 dollaria. Miksi ja miten Buffett on menestynyt näin käsittämättömän hyvin?

Menestyksen takana ei ole osakepoiminnan mestarillinen hallitseminen, ei myöskään tunnuslukujen tutkiminen, vaan täysin erilainen ajattelutapa: Buffett on bisnessijoittaja. Hän ostaa hyväksi katsomaansa bisnestä talousennusteista välittämättä, eikä hän yritä suojautua hintojen heilunnalta, koska juuri heilunta tarjoaa erinomaisia tilaisuuksia ostaa erinomaisia bisneksiä.

Vaurastu kuin Warren Buffett avaa uuden näkökulman osakesijoittamiseen; kyseessä on ensimmäinen bisnessijoittamisen opas. Bisnessijoittamisen resepti on yksinkertainen ja toimiva, mutta hyvien bisnesten tunnistaminen on vaikeaa. Kirjan ajankohtaiset esimerkit auttavat löytämään hyvää ostettavaa ja ymmärtämään bisnesvalinnan periaatteet käytännön tasolla. Jos haluat vaurastua kuin Warren Buffett, aloita bisnessijoittaminen jo tänään!"

Voit hankkia kirjan luettavaksi helposti tästä: Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Mika Hyttisen kirja on mielenkiintoinen katsaus Warren Buffetin sijoitusfilosofiaan. Kirja ei keskity niinkään Buffettiin henkilönä, vaan ennemminkin hänen ajatusmaailmaansa sijoittamisessa. Tämä on hyvä asia, koska jos haluaa tutustua tähän maailman tunnetuimpaan sijoittajaan henkilönä, luulen että kannattaa valita jokin muu teos tai lukea Buffetin taustasta Wikipediasta. Kirja sisältää otoksia Buffetin kuuluisista sanonnoista, jotka lukija voi löytää myös ilmaiseksi luettavissa olevista, hyvin kuuluisista ja suosituista, Buffetin Berkshire Hathawayn sijoittajakirjeistä.

Tarkastelemalla Buffettia ainoastaan sijoittamisen näkökulmasta Hyttinen on saanut pidettyä teoksensa siedettävän mittaisena ja mielenkiintoisena. Kirjan voi helposti lukea yhden viikonlopun aikana, mikä on mielestäni hyvä mittari kelvolliselle kirjanpituudelle. Ainakin itselläni on vaikeuksia lukea sijoituskirjallisuutta siten, että lukisin kirjan läpi monessa osassa ajan kuluessa. Kirja on mielestäni hyvin mielenkiintoinen katsaus bisnessijoittamisen maailmaan ja se muistuttaa sijoittajaa kaikista tärkeimmistä asioista sijoittamisessa, joita ovat muun muassa sijoituskohteiden tunteminen ja sen muistaminen, että sijoittamisessa ei ole kyse äkkirikastumisesta tai pelaamisesta.

Vaurastu kuin Warren Buffett on helppolukuinen ja hyvin kirjoitettu kirja, joka valistaa lukijaansa huomioimaan sijoittamisen tärkeimpiä asioita Warren Buffetin opein. Pidin kirjasta ja voinkin hyvin mielin suositella sitä jokaisen sijoittajan kirjahyllyyn. Mielestäni jokaisen sijoittajan kirjahyllyn tulisi olla massiivinen, koska kuten (kirjasta lainattua) Bertrand Russell on todennut "useimmat ihmiset mieluummin kuolisivat kuin alkaisivat ajatella itse". Kirjallisuus on polku itsenäiseen ajatteluun ja tieto on sijoittajan paras ystävä.

Kirjoitus on mielekästä lopettaa tällä kertaa Warren Buffetin sijoitussääntöihin, jotka kuuluvat seuraavasti:

Sääntö 1: Alä koskaan häviä rahaa.
Sääntö 2: Älä koskaan unohda sääntöä 1.

Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017.

Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta:
Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,65 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 prosenttia in…

Bitcoin - Sijoittaisinko bittirahaan?

Mikä on Bitcoin - Miten sijoittaa bittirahaan - Onko siinä mitään järkeä


Bitcoin nousee nykyään aika-ajoin sijoituskeskusteluun ja uutisoinnin aiheeksi. Yleensä silloin, kun tämän bittirahan arvo joko nousee tai laskee hurjia päiväprosentteja, joku uutismedia tarttuu Bitcoiniin ja nostaa sen uutiseksi. Näitä päiväpyrähdyksiä suuntaan taikka toiseen tuntuu tapahtuvan aina silloin tällöin ja esimerkiksi Kauppalehti uutisoi tästä viimeksi toissa viikolla 3.3.2017 räväkällä otsikolla: "Bitcoin jälleen uusiin ennätyslukemiin: Jo kultaa kalliimpaa" Bitcoinin arvon ollessa hetkellisesti 1284 dollaria, kun samaan aikaan kullan unssihinta liikkui 1232 dollarissa. Erityisen mielenkiintoista tässä on se, että Bitcoinin arvo oli vielä vuosi sitten hetkellisesti 400 dollarissa, kun valuuttaan kohdistui epäilyksiä petosskandaaleista johtuen.

Näistä syistä päätin myös itse tarttua aiheeseen ja hieman avata mystiikan verhoa tämän bittivaluutan ympäriltä. Voisiko Bitcoinista olla sijoituskoh…

Salaisuuksia, salaisuuksia ja osakesalkkuni

Sijoittaminen ja raha-asiat yleensäkin ovat salamyhkäistä puuhaa, mistä ei yleensä liiemmin hiiskuta... ainakin tältä tuntuu nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa. Muurit murtuvat kuitenkin pala kerrallaan, joten ajattelin itse aloittaa niiden murtamisen omalta osaltani ja valottaa tämän hetkisen osakesalkkuni sisältöä.

Osakesalkkuuni kuuluvat tällä hetkellä sijoitukset seuraaviin arvopapereihin:


Sen verran lisättäköön, että olen viime aikoina myynyt salkustani muun muassa Fortumin ja H&M:n osakkeet kokonaan pois. Kuvankaappaus on otettu suoraan maailman parhaan sijoittajanpankin salkkuni yleisnäkymästä. Alla olevasta linkistä sinäkin voit aloittaa sijoittamisen ja avata oman salkkusi Nordnetiin.

Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

Osakesijoitusten lisäksi minulla on sijoitusportfoliossani tällä hetkellä yksi asuntosijoitus rivitalokaksiossa, mistä kirjoitin aikaisemmassa postauksessani. Aikaisempaa postaukseeni asuntosijoittamisest…