Siirry pääsisältöön

Keväistä salkunhuoltoa - Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain karvasta, jotain makeaa

Kevään Q1 tuloskausi on potkaistu jo todenteolla käyntiin ja samalla olen säätänyt hieman salkkuni sisältöä ajatellen tulevia panostuksia seuraavassa dipissä. Mitään suuria muutoksia en ole lähtenyt tekemään, koska en mielelläni käy kauppaa turhaan, vaan noudatan ennemminkin osta ja pidä tapaa sijoituksissani. Jos kerran olen saanut perusteltua itselleni jonkin oston, miksi ihmeessä haluaisin sitä lähteä myymään, kun kerran kaikkien ostojen pitäisi perustua pitkäaikaiseen odotusarvoon yhtiön hyvistä ja jatkuvista tuotoista.

Tähän mennessä tulleista Q1 tuloksista on pakko mainita Verkkokauppa.com osavuositulos, johon olen erittäin tyytyväinen. 20% liikevaihdon kasvua, joka on saatu aikaan kannattavasti. Lisäksi odotetun mukainen kvartaaliosinko sekä lisäosinko tulossa toukokuun alussa. Osarin yhteydessä Verkkokauppa.com kertoi myös uudesta tuotealueesta, joka tulee olemaan valaisimet. Valaisin tuotealueen lisäksi yhtiö aikoo lanseerata tänä vuonna vielä toisen uuden tuotealueen, josta kerrotaan myöhemmin. Verkkokauppa.com osavuositulosen voit lukea tarkemmin tästä. Olen tyytyväinen ja niin olivat muutkin.  Osake nousi tänään 28.4.2017 pörssissä +6,53%.

Tavoistani poiketen tein tänä keväänä kuitenkin yhden suuremman muutoksen salkkuni sisältöön, joka kasvatti tämän hetkisen käteispositioni melko suureksi. Kone julkaisi tällä viikolla Q1 tuloksensa, joka oli mielestäni juuri sellainen kuin mitä saattoi olettaa. Koneen Q1 tuloksen voit katsoa tästä. Koneen kasvu hyytyy Kiinassa ja huoltopalvelut kannattelevat tulosta. Siinäpä se lyhykäisyydessään Koneen Q1 tulos. Kaikesta huolimatta Koneen tilauskanta on vahva ja tulosta syntyy, mutta se mikä minua huolestuttaa on, että Koneen arvostustaso ei vastaa enää tuleville vuosille sitä, mitä kasvuluvut tällä hetkellä näyttävät. Tästä syystä myin kaikki Koneen osakkeeni Q1 raportin jälkeen pois. Jos ja kun dippi tulee, tulen hyvin todennäköisesti palaamaan Koneen omistajaksi, koska kyseessä on erittäin laadukas yhtiö. Haluan kuitenkin omistaa tätäkin laadukasta yhtiötä oikeaan hintaan, joten mielestäni oli aika kotiuttaa voittoja tässä vaiheessa.

Toinen muutos mitä olen viimeaikoina salkkuuni tehnyt, on Wells Fargon lisääminen sijoitusteni listalle. Tämän olisi voinut arvata hyvin, jos seuraat Kuningaskunnan Facebook-sivuja, missä julkaisin uutisen tähän liittyen jokin aika sitten. Wells Fargo postaus löytyy Kuningaskunnan Facebookista. Käy tykkäämässä Kuningaskunnan Facebook-sivuista, niin saat tiedon myös kaikista tapahtumista sillä puolella. Julkaisen lyhyempiä päivityksiä ja kannanottoja myös pelkästään Facebookin puolella.


Aloitin Wells Fargon suhteen hieman pidempiaikaisen osto-ohjelman eli tulen kasvattamaan omistustani myöhemmin lisää, mikäli kaikki menee niinkuin odotan ja hinta on sopiva.

Osallistuin aiemmin Fondian antiin, josta voit lukea lisää aiemmasta postauksestani. Olen säilyttänyt omistukseni Fondiassa, mutta en ole lisännyt ainakaan vielä. Mikäli Fondian hinta muodostuu jossain vaiheessa tarpeeksi houkuttelevaksi, tulen todennäköisesti lisäämään omistustani. Ainakin tällä hetkellä oletukseni Fondiassa on, että siitä tulee salkkuuni pitkäaikainen sijotus ja hyvä osingonmaksaja. Tulevaisuus näyttää.

Siinäpä se pikainen keväthuolto oikeastaan olikin. En ole vielä saanut kaikista yhtiöistä osinkoja, joten pelimerkkejä uusiin sijoituksiin on vielä saapumatta. Toukokuun alussa kilahtaa Sammon osingot tilille, minkä jälkeen pelimerkkejä on uusiin liikkeisiin taas riittävästi. Lisäksi kerään tosiaan tällä hetkellä sotakassaa tulevan dipin varalle, jotta minulla on sitten riittävästi ammuksia, kun muut haluavat eroon omistuksistaan halpaan hintaan - tai vielä parempi jos - Hintaan mihin hyvänsä.


Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen - Osa 2

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittamaan uutta tekstiä blogiin. Paljon on taustalla ehtinyt tapahtua, mutta olen käyttänyt jäljelle jääneen vapaa-aikani priorisoiden, joten valitettavasti en ole ehtinyt päivittämään aktiivisesti blogiani. Ajattelin, että ensimmäiseksi voisin antaa päivityksen poikani Johanneksen sijoitussalkkuun. Kuten jo aiemmin kirjoitin postauksessani "Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen" , oli tarkoitukseni avata lapselleni sijoitussalkku Nordnetiin heti, kun se on mahdollista. Nyt tämä on tullut mahdolliseksi, koska poikani on syntynyt ja hänelle on saatu henkilötunnus. Avasin sijoitussalkun Johannekselle heti, kun henkilötunnus lopulta saatiin. Valitettavasti Nordnet vaatii salkun avaamiseen lapselle hieman papereiden pyörittelyä. Esimerkiksi huoltajien täytyi toimittaa kopiot henkilöpapereista oikeiksi todistettuina paperilla. Miksihän tätä ei voinut tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla, joilla voi käytännössä nykyään vahvistaa kaiken muun?

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen

Tämä aihe on itselleni tällä hetkellä erittäin ajankohtainen ja olen pyöritellyt sitä mielessäni jo jonkin aikaa. Haluan tarjota omille lapsilleni hyvät lähtökohdat elämään, niinkuin varmasti kaikki muutkin. Koska olen itse erittäin kiinnostunut sijoittamisesta, tarkoittaa tämä sitä, että tahdon tarjota lapsilleni tulevaisuuden mahdollisuuksia myös sijoitusten kautta. Toivon tietenkin, että saan tartutettua saman innon tulevaisuudessa omiin lapsiini myös. Martin Paasi kirjotti aikoinaan 8.3.2015 Nordnetin blogissa mielenkiintoisen bloggauksen aiheesta otsikolla: "Jokaisesta suomalaisesta tulisi miljönääri, jos lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin" . Tämä bloggaus kannattaa lukea. Blogin otsikko on ehkä hieman raflaava ja sen takana onkin ajatus koronkorko ilmiöstä: Jokaisesta suomalaisesta todellakin voisi tulla miljonääri, jos laskelmat tehdään osakesijoitusten keskituotolla ja oletettu sijoitusaika on oletettu niinkin kauas, että lapsi pääse nykyiseen eläkeikään. P

Aktiivinen sijoitusrahasto ei kannata sijoittajalle - Rahastonhoitajalle se kannattaa suhdanteesta riippumatta

Aikoinaan, sijoitussalkkuni ollessa vielä kivijalkapankin puolella, tiedustelin erään käyntini yhteydessä mahdollisuutta sijoittaa pankin tarjonnan kautta passiiviseen indeksirahastoon. Tämä oli aikaa, kun passiivisia indeksirahastoja ei vielä ollut niin paljon tarjolla kuin nykyään. Yllätyksekseni sain vastaukseksi, että pankki ei tarjoa indeksisijoituksia kuin ainoastaan suurille asiakkailleen, mikä tarkoitti tässä tapauksessa yli sadantuhannen euron sijoitusta. Tämän lisäksi minulle myytiin samassa tilanteessa hyvin voimakkaasti pankin oman tarjonnan aktiivisesti hoidettuja rahastoja. Olin tuohon aikaan jo lukenut muutaman sijoituskirjan, joissa puhutiin indeksisijoittamisesta, ja osasinkin helposti ymmärtää miksi pankissa toimittiin näin. Yksinkertainen syy tähän tapahtumaan oli, että aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa pankki tienaa aina, mikä on tietenkin myös sen perimmäinen tarkoitus, kun taas passiivisissa indeksisijoituksissa tienaaminen jää sijoittajalle itselleen ja p