Siirry pääsisältöön

Sijoittajan kirjahylly - Vaurastu kuin Warren Buffett


Kirjan "Vaurastu kuin Warren Buffett" takakansi houkuttelee lukijaansa mukaan seuraavin sanoin:
"Warren Buffett on kaikkien aikojen menestynein ja arvostetuin sijoittaja. Hänen kruununjalokivensä, sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway, on kehittynyt pienestä teollisuuslaitoksesta maailman viidenneksi suurimmaksi yritykseksi, jonka osakekurssi on jo yli 200000 dollaria. Miksi ja miten Buffett on menestynyt näin käsittämättömän hyvin?

Menestyksen takana ei ole osakepoiminnan mestarillinen hallitseminen, ei myöskään tunnuslukujen tutkiminen, vaan täysin erilainen ajattelutapa: Buffett on bisnessijoittaja. Hän ostaa hyväksi katsomaansa bisnestä talousennusteista välittämättä, eikä hän yritä suojautua hintojen heilunnalta, koska juuri heilunta tarjoaa erinomaisia tilaisuuksia ostaa erinomaisia bisneksiä.

Vaurastu kuin Warren Buffett avaa uuden näkökulman osakesijoittamiseen; kyseessä on ensimmäinen bisnessijoittamisen opas. Bisnessijoittamisen resepti on yksinkertainen ja toimiva, mutta hyvien bisnesten tunnistaminen on vaikeaa. Kirjan ajankohtaiset esimerkit auttavat löytämään hyvää ostettavaa ja ymmärtämään bisnesvalinnan periaatteet käytännön tasolla. Jos haluat vaurastua kuin Warren Buffett, aloita bisnessijoittaminen jo tänään!"

Voit hankkia kirjan luettavaksi helposti tästä: Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Mika Hyttisen kirja on mielenkiintoinen katsaus Warren Buffetin sijoitusfilosofiaan. Kirja ei keskity niinkään Buffettiin henkilönä, vaan ennemminkin hänen ajatusmaailmaansa sijoittamisessa. Tämä on hyvä asia, koska jos haluaa tutustua tähän maailman tunnetuimpaan sijoittajaan henkilönä, luulen että kannattaa valita jokin muu teos tai lukea Buffetin taustasta Wikipediasta. Kirja sisältää otoksia Buffetin kuuluisista sanonnoista, jotka lukija voi löytää myös ilmaiseksi luettavissa olevista, hyvin kuuluisista ja suosituista, Buffetin Berkshire Hathawayn sijoittajakirjeistä.

Tarkastelemalla Buffettia ainoastaan sijoittamisen näkökulmasta Hyttinen on saanut pidettyä teoksensa siedettävän mittaisena ja mielenkiintoisena. Kirjan voi helposti lukea yhden viikonlopun aikana, mikä on mielestäni hyvä mittari kelvolliselle kirjanpituudelle. Ainakin itselläni on vaikeuksia lukea sijoituskirjallisuutta siten, että lukisin kirjan läpi monessa osassa ajan kuluessa. Kirja on mielestäni hyvin mielenkiintoinen katsaus bisnessijoittamisen maailmaan ja se muistuttaa sijoittajaa kaikista tärkeimmistä asioista sijoittamisessa, joita ovat muun muassa sijoituskohteiden tunteminen ja sen muistaminen, että sijoittamisessa ei ole kyse äkkirikastumisesta tai pelaamisesta.

Vaurastu kuin Warren Buffett on helppolukuinen ja hyvin kirjoitettu kirja, joka valistaa lukijaansa huomioimaan sijoittamisen tärkeimpiä asioita Warren Buffetin opein. Pidin kirjasta ja voinkin hyvin mielin suositella sitä jokaisen sijoittajan kirjahyllyyn. Mielestäni jokaisen sijoittajan kirjahyllyn tulisi olla massiivinen, koska kuten (kirjasta lainattua) Bertrand Russell on todennut "useimmat ihmiset mieluummin kuolisivat kuin alkaisivat ajatella itse". Kirjallisuus on polku itsenäiseen ajatteluun ja tieto on sijoittajan paras ystävä.

Kirjoitus on mielekästä lopettaa tällä kertaa Warren Buffetin sijoitussääntöihin, jotka kuuluvat seuraavasti:

Sääntö 1: Alä koskaan häviä rahaa.
Sääntö 2: Älä koskaan unohda sääntöä 1.

Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen - Osa 2

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittamaan uutta tekstiä blogiin. Paljon on taustalla ehtinyt tapahtua, mutta olen käyttänyt jäljelle jääneen vapaa-aikani priorisoiden, joten valitettavasti en ole ehtinyt päivittämään aktiivisesti blogiani. Ajattelin, että ensimmäiseksi voisin antaa päivityksen poikani Johanneksen sijoitussalkkuun. Kuten jo aiemmin kirjoitin postauksessani "Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen" , oli tarkoitukseni avata lapselleni sijoitussalkku Nordnetiin heti, kun se on mahdollista. Nyt tämä on tullut mahdolliseksi, koska poikani on syntynyt ja hänelle on saatu henkilötunnus. Avasin sijoitussalkun Johannekselle heti, kun henkilötunnus lopulta saatiin. Valitettavasti Nordnet vaatii salkun avaamiseen lapselle hieman papereiden pyörittelyä. Esimerkiksi huoltajien täytyi toimittaa kopiot henkilöpapereista oikeiksi todistettuina paperilla. Miksihän tätä ei voinut tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla, joilla voi käytännössä nykyään vahvistaa kaiken muun?

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen

Tämä aihe on itselleni tällä hetkellä erittäin ajankohtainen ja olen pyöritellyt sitä mielessäni jo jonkin aikaa. Haluan tarjota omille lapsilleni hyvät lähtökohdat elämään, niinkuin varmasti kaikki muutkin. Koska olen itse erittäin kiinnostunut sijoittamisesta, tarkoittaa tämä sitä, että tahdon tarjota lapsilleni tulevaisuuden mahdollisuuksia myös sijoitusten kautta. Toivon tietenkin, että saan tartutettua saman innon tulevaisuudessa omiin lapsiini myös. Martin Paasi kirjotti aikoinaan 8.3.2015 Nordnetin blogissa mielenkiintoisen bloggauksen aiheesta otsikolla: "Jokaisesta suomalaisesta tulisi miljönääri, jos lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin" . Tämä bloggaus kannattaa lukea. Blogin otsikko on ehkä hieman raflaava ja sen takana onkin ajatus koronkorko ilmiöstä: Jokaisesta suomalaisesta todellakin voisi tulla miljonääri, jos laskelmat tehdään osakesijoitusten keskituotolla ja oletettu sijoitusaika on oletettu niinkin kauas, että lapsi pääse nykyiseen eläkeikään. P

Aktiivinen sijoitusrahasto ei kannata sijoittajalle - Rahastonhoitajalle se kannattaa suhdanteesta riippumatta

Aikoinaan, sijoitussalkkuni ollessa vielä kivijalkapankin puolella, tiedustelin erään käyntini yhteydessä mahdollisuutta sijoittaa pankin tarjonnan kautta passiiviseen indeksirahastoon. Tämä oli aikaa, kun passiivisia indeksirahastoja ei vielä ollut niin paljon tarjolla kuin nykyään. Yllätyksekseni sain vastaukseksi, että pankki ei tarjoa indeksisijoituksia kuin ainoastaan suurille asiakkailleen, mikä tarkoitti tässä tapauksessa yli sadantuhannen euron sijoitusta. Tämän lisäksi minulle myytiin samassa tilanteessa hyvin voimakkaasti pankin oman tarjonnan aktiivisesti hoidettuja rahastoja. Olin tuohon aikaan jo lukenut muutaman sijoituskirjan, joissa puhutiin indeksisijoittamisesta, ja osasinkin helposti ymmärtää miksi pankissa toimittiin näin. Yksinkertainen syy tähän tapahtumaan oli, että aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa pankki tienaa aina, mikä on tietenkin myös sen perimmäinen tarkoitus, kun taas passiivisissa indeksisijoituksissa tienaaminen jää sijoittajalle itselleen ja p