Siirry pääsisältöön

Sijoittajan kirjahylly - Vaurastu kuin Warren Buffett


Kirjan "Vaurastu kuin Warren Buffett" takakansi houkuttelee lukijaansa mukaan seuraavin sanoin:
"Warren Buffett on kaikkien aikojen menestynein ja arvostetuin sijoittaja. Hänen kruununjalokivensä, sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway, on kehittynyt pienestä teollisuuslaitoksesta maailman viidenneksi suurimmaksi yritykseksi, jonka osakekurssi on jo yli 200000 dollaria. Miksi ja miten Buffett on menestynyt näin käsittämättömän hyvin?

Menestyksen takana ei ole osakepoiminnan mestarillinen hallitseminen, ei myöskään tunnuslukujen tutkiminen, vaan täysin erilainen ajattelutapa: Buffett on bisnessijoittaja. Hän ostaa hyväksi katsomaansa bisnestä talousennusteista välittämättä, eikä hän yritä suojautua hintojen heilunnalta, koska juuri heilunta tarjoaa erinomaisia tilaisuuksia ostaa erinomaisia bisneksiä.

Vaurastu kuin Warren Buffett avaa uuden näkökulman osakesijoittamiseen; kyseessä on ensimmäinen bisnessijoittamisen opas. Bisnessijoittamisen resepti on yksinkertainen ja toimiva, mutta hyvien bisnesten tunnistaminen on vaikeaa. Kirjan ajankohtaiset esimerkit auttavat löytämään hyvää ostettavaa ja ymmärtämään bisnesvalinnan periaatteet käytännön tasolla. Jos haluat vaurastua kuin Warren Buffett, aloita bisnessijoittaminen jo tänään!"

Voit hankkia kirjan luettavaksi helposti tästä: Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Mika Hyttisen kirja on mielenkiintoinen katsaus Warren Buffetin sijoitusfilosofiaan. Kirja ei keskity niinkään Buffettiin henkilönä, vaan ennemminkin hänen ajatusmaailmaansa sijoittamisessa. Tämä on hyvä asia, koska jos haluaa tutustua tähän maailman tunnetuimpaan sijoittajaan henkilönä, luulen että kannattaa valita jokin muu teos tai lukea Buffetin taustasta Wikipediasta. Kirja sisältää otoksia Buffetin kuuluisista sanonnoista, jotka lukija voi löytää myös ilmaiseksi luettavissa olevista, hyvin kuuluisista ja suosituista, Buffetin Berkshire Hathawayn sijoittajakirjeistä.

Tarkastelemalla Buffettia ainoastaan sijoittamisen näkökulmasta Hyttinen on saanut pidettyä teoksensa siedettävän mittaisena ja mielenkiintoisena. Kirjan voi helposti lukea yhden viikonlopun aikana, mikä on mielestäni hyvä mittari kelvolliselle kirjanpituudelle. Ainakin itselläni on vaikeuksia lukea sijoituskirjallisuutta siten, että lukisin kirjan läpi monessa osassa ajan kuluessa. Kirja on mielestäni hyvin mielenkiintoinen katsaus bisnessijoittamisen maailmaan ja se muistuttaa sijoittajaa kaikista tärkeimmistä asioista sijoittamisessa, joita ovat muun muassa sijoituskohteiden tunteminen ja sen muistaminen, että sijoittamisessa ei ole kyse äkkirikastumisesta tai pelaamisesta.

Vaurastu kuin Warren Buffett on helppolukuinen ja hyvin kirjoitettu kirja, joka valistaa lukijaansa huomioimaan sijoittamisen tärkeimpiä asioita Warren Buffetin opein. Pidin kirjasta ja voinkin hyvin mielin suositella sitä jokaisen sijoittajan kirjahyllyyn. Mielestäni jokaisen sijoittajan kirjahyllyn tulisi olla massiivinen, koska kuten (kirjasta lainattua) Bertrand Russell on todennut "useimmat ihmiset mieluummin kuolisivat kuin alkaisivat ajatella itse". Kirjallisuus on polku itsenäiseen ajatteluun ja tieto on sijoittajan paras ystävä.

Kirjoitus on mielekästä lopettaa tällä kertaa Warren Buffetin sijoitussääntöihin, jotka kuuluvat seuraavasti:

Sääntö 1: Alä koskaan häviä rahaa.
Sääntö 2: Älä koskaan unohda sääntöä 1.

Mika Hyttinen: Vaurastu kuin Warren Buffett, Talentum

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen - Osa 2

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittamaan uutta tekstiä blogiin. Paljon on taustalla ehtinyt tapahtua, mutta olen käyttänyt jäljelle jääneen vapaa-aikani priorisoiden, joten valitettavasti en ole ehtinyt päivittämään aktiivisesti blogiani. Ajattelin, että ensimmäiseksi voisin antaa päivityksen poikani Johanneksen sijoitussalkkuun. Kuten jo aiemmin kirjoitin postauksessani "Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen" , oli tarkoitukseni avata lapselleni sijoitussalkku Nordnetiin heti, kun se on mahdollista. Nyt tämä on tullut mahdolliseksi, koska poikani on syntynyt ja hänelle on saatu henkilötunnus. Avasin sijoitussalkun Johannekselle heti, kun henkilötunnus lopulta saatiin. Valitettavasti Nordnet vaatii salkun avaamiseen lapselle hieman papereiden pyörittelyä. Esimerkiksi huoltajien täytyi toimittaa kopiot henkilöpapereista oikeiksi todistettuina paperilla. Miksihän tätä ei voinut tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla, joilla voi käytännössä nykyään vahvistaa kaiken muun?

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017. Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta: Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,6 5 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 pros

Minustako sijoittaja - Helposti sijoittamisen alkuun

Kansankapitalismiin kuuluu, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja mahdollisuus sijoittaa rahansa esimerkiksi pörssiosakkeisiin. Kaikilla ei ole kuitenkaan halua eikä aikaa nähdä sitä vaivaa, mitä suora osakesijoittaminen vaatii. Jos ei halua nähdä vaivaa eikä käyttää aikaa suoriin osakesijoituksiin, käytännössä helppo vaihtoehto on rahastoihin sijoittaminen. Rahastoihin sijoittamisessa on kuitenkin ongelmana, että perinteisten pankkien tarjoamissa aktiivisissa rahastoissa on niin suuret kulut, että niihin sijoittaminen ei ole koskaan järkevää. Kulut ovat sijoittajalle myrkkyä aina. Tähän ongelmaan on tarjolla monia hyviä ratkaisuja, joista käsittelen seuraavassa muutamaa Nordnet.fi -palvelun tarjoamaa helppoa vaihtoehtoa. Nordnet tarjoaa asiakkailleen, vaihtoehdoksi suorille osakesijoituksille, kuluttomia rahastoja, joita he kutsuvat osuvasti superrahastoiksi. Nämä rahastot ovat superrahastoja, koska niiden ostaminen, omistaminen, myyminen tai mikään muukaan niissä ei maksa mi