Siirry pääsisältöön

Remedy - Listautumisanti - Maineikas pelistudio Nasdaq First North Finlandiin

Maineikas pelistudio Remedy Entertainment listautuu Nasdaq First North Finlandiin. Remedyn anti käynnistyi 17.5.2017 ja aion itse ottaa osaa antiin pikavoitot silmissä kiiluen. Annin riskitaso ei mielestäni ole hirveän korkea, koska kiinnostusta antia kohtaan löytyy, mikä näkyy kirjoittelua seuraamalla. Nykyiset omistajat eivät myöskään myy omistuksiaan annin yhteydessä, mikä mielestäni kertoo vahvasta uskosta yritykseen ja sen tulevaisuuteen. Nämä eväät, sekä yleisöannin melko pieni koko, antavat minusta hienon tilaisuuden, riskiin nähden, tehdä nopeat pikavoitot antiin osallistumalla.

Inderesin analyysi Remedystä:
https://www.inderes.fi/peliyhtio-pitkaan-salkkuun
Listautumisannin tarkemmat tiedot löydät täältä:
http://www.alexander.fi/remedy/# 

Remedy - Yhtiön taustaa

REMEDY ENTERTAINMENT OYJ on suomalainen peliyhtiö, joka kehittää toiminnantäyteisiä ja elokuvamaisia konsoli- ja tietokonepelejä, joita julkaisevat tunnetut kansainväliset kumppanit kuten Microsoft, Rockstar Games ja Smilegate.

REMEDYN PELIT ovat saaneet yli 100 kunniamainintaa ja palkintoa alan arvostetuimmilta tahoilta. Time-lehti palkitsi Alan Waken vuoden parhaana videopelinä vuonna 2010.

REMEDYN VAHVUUTENA on luoda tarinallisia ja visuaalisesti näyttäviä elämyksiä, jotka ammentavat populaarikulttuurista. Remedy on rakentanut menestyneitä, räätälöityjä pelibrändejä niitä rahoittaneille yhteistyökumppaneille.

NYT YHTIÖ ON OTTAMASSA seuraavaa suurta askeltaan siirtymällä vaiheittain vahvempaan rooliin arvoketjussa. Remedyn tavoitteena on luoda kumppaneille alihankintamallilla toteutettavien pelien rinnalla menestystarinoita myös omista pelibrändeistä.

(Teksti on lainattu Remedyn markkinoitiesitteestä.)

Listautumisanti ja minun tavoitteeni:

Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden merkintäaika alkaa 17.5.2017 kello 09:30 ja päättyy arviolta 23.5.2017 kello 16:30. Listautumisanti voidaan keskeyttää ylikysyntätilanteessa aikaisintaan 19.5.2017 kello 16:30. Kaupankäynnin Remedyn osakkeilla First North -markkinapaikalla arvioidaan alkavan 30.5.2017.

Inderes: "Arvioimme yhtiönosakkeen arvoksi 7,0 EUR, mikä vastaa 21,5x P/E-lukua vuoden 2016 tuloksesta ja 14,7x P/E-lukua vuoden 2019 ennustetusta tuloksesta. Listautumisannissa tarjotaan 2300000 uutta osaketta hintaan 5,65 euroa. Tekemämme arvio yhtiön markkina-arvosta listautumisannin jälkeen on 63 -109 MEUR eli 5,2 -9,0 euroa per osake, joten listautumisanti on arvonmääritykseemme nähden maltillisesti hinnoiteltu."

Osallistuin itse antiin merkitsemällä 4000 osaketta hintaan 5,65€, mikä tekee kokonaismerkintähinnaksi 22600€. Odotukseni toteutuessa suurin osa tuosta summasta palautuu tililleni ja tulen saamaan annista osakkeita paljon vähemmän kuin tuon 4000. Arvioisin, että saamani osakemäärä tulee olemaan jossain 200 osakkeen tietämillä. Aika näyttää kuinka minun käy. Ilman riskiä, on turha odottaa tuloksia.

Odotan annilta reipasta ylimerkintää. Kaupankäynnin aloituksessa odotan osakkeen hinnan sinkoutuvan reilusti yli merkintähinnan. Tavoitteeni on myydä kaikki annista saamani osakkeet ensimmäisen tunnin aikana kaupankäynnin oloituksesta reilusti voitolla.

Lopputulos

Päivitys 18.5.2017: Merkintäpalvelu takkuaa
Hyvin negatiivinen asia annin kannalta tapahtui. Palvelu, jossa annin merkintä tehdään, on ollut toimimattomana tai toiminut huonosti. Tällaista ei saisi ikimaailmassa päästä tapahtumaan. Antihommat ovat suurelta osin luottamusbisnestä ja tällainen tapahtuma saa todennäköisesti monet halukkaat antiin osallistujat miettimään uudemman kerran merkintäänsä. Tämä ei todennäköisesti myöskään lupaa hyvää annin järjestäjälle Alexander Corporate Finance Oy:lle eikä heidän käyttämälleen Signom Oy:n palvelulle. Jos itse suunnittelisin antia, kiertäisin tällaiset järjestäjät jatkossa kaukaa. Ei näin! Ei todellakaan näin!

Päivitys 19.5.2017: Yleisöanti keskeytetty
Remedyn yleisöanti moninkertaisesti ylimerkitty ja tästä johtuen keskeytetty. Kaupankäynnin osakkeella pitäisi alkaa 29.5.2017.
Yhtiön tiedote aiheesta.

Päivitys 22.5.2017: Annin tulos julkaistu
Anti ylimerkittiin 8,5-kertaisesti. Remedyn hallitus hyväksyi merkintäsitoumukset kokonaan 50 osakkeeseen asti ja tämän ylittävältä osalta noin 6,8 % suhteessa. Annista saamani osakemäärä tulee siis olemaan 319 osaketta, joiden kokonaishinnaksi muodostui 319 * 5,65€ = 1802,35€. Ylijääneet rahat palautetaan 30.5.2017, mikä on hieman kummallista, kun kaupankäyntikin alkaa jo 29.5.2017.
Yhtiön tiedote aiheesta.

Lopulta ylijääneet rahat palautettiinkin jo 23.5.2017, mikä poikkesi alkuperäisestä suunnitelmasta. Hyvä näin...

Päivitys 29.5.2017: Kaupankäynti osakkeella alkoi
Remedy avasi maanantaina 29.5.2017 vahvaan nousuun. Kaupankäynnin alkuminuuteilla osakkeella käytiin kauppaa jopa 7,18€ hintaan.

Sain lopulta myytyä merkitsemäni osakkeet (319 kpl) hintaan 6,86€ per osake. Näin ollen voittoa pääsin nostamaan tästä annista yhteensä 385,99€. Voittoprosentiksi muodostui siis mukavat 21,4%. Hyvät pikavoitot tästäkin annista, hyvin pienellä vaivalla. Kiitos Remedy.

Anti-kliimaksi tuntuu olevan vieläkin päällä Helsingin pörssissä. Itse vetäydyn kuitenkin tässä vaiheessa kesälomalle, enkä aio osallistua enää anteihin tämän pörssisyklin aikana. Ainoa poikkeus tähän voisi olla, jos jokin hyvin mehukas yhtiö päättäisi listautua. Tämä kuitenkin vaatisi, että olisin kiinnostunut listautujasta muutenkin kuin pikavoittojen mielessä. Yksi tällainen kiinnostava esimerkki saattaisi olla ZenRobotics, josta aiemmin vihjailin Kuningaskunnan Facebookissa.
Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen - Osa 2

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittamaan uutta tekstiä blogiin. Paljon on taustalla ehtinyt tapahtua, mutta olen käyttänyt jäljelle jääneen vapaa-aikani priorisoiden, joten valitettavasti en ole ehtinyt päivittämään aktiivisesti blogiani. Ajattelin, että ensimmäiseksi voisin antaa päivityksen poikani Johanneksen sijoitussalkkuun. Kuten jo aiemmin kirjoitin postauksessani "Sijoitus tulevaisuuteen - Lapselle säästäminen" , oli tarkoitukseni avata lapselleni sijoitussalkku Nordnetiin heti, kun se on mahdollista. Nyt tämä on tullut mahdolliseksi, koska poikani on syntynyt ja hänelle on saatu henkilötunnus. Avasin sijoitussalkun Johannekselle heti, kun henkilötunnus lopulta saatiin. Valitettavasti Nordnet vaatii salkun avaamiseen lapselle hieman papereiden pyörittelyä. Esimerkiksi huoltajien täytyi toimittaa kopiot henkilöpapereista oikeiksi todistettuina paperilla. Miksihän tätä ei voinut tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla, joilla voi käytännössä nykyään vahvistaa kaiken muun?

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017. Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta: Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,6 5 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 pros

Minustako sijoittaja - Helposti sijoittamisen alkuun

Kansankapitalismiin kuuluu, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja mahdollisuus sijoittaa rahansa esimerkiksi pörssiosakkeisiin. Kaikilla ei ole kuitenkaan halua eikä aikaa nähdä sitä vaivaa, mitä suora osakesijoittaminen vaatii. Jos ei halua nähdä vaivaa eikä käyttää aikaa suoriin osakesijoituksiin, käytännössä helppo vaihtoehto on rahastoihin sijoittaminen. Rahastoihin sijoittamisessa on kuitenkin ongelmana, että perinteisten pankkien tarjoamissa aktiivisissa rahastoissa on niin suuret kulut, että niihin sijoittaminen ei ole koskaan järkevää. Kulut ovat sijoittajalle myrkkyä aina. Tähän ongelmaan on tarjolla monia hyviä ratkaisuja, joista käsittelen seuraavassa muutamaa Nordnet.fi -palvelun tarjoamaa helppoa vaihtoehtoa. Nordnet tarjoaa asiakkailleen, vaihtoehdoksi suorille osakesijoituksille, kuluttomia rahastoja, joita he kutsuvat osuvasti superrahastoiksi. Nämä rahastot ovat superrahastoja, koska niiden ostaminen, omistaminen, myyminen tai mikään muukaan niissä ei maksa mi