Siirry pääsisältöön

Next Games - Listautumisanti - Pelialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin


13.3.2017 alkoi klo 10 Next Gamesin listautumisanti, johon päätin itsekin osallistua. En osallistu tällä kertaa antiin niinkään sen takia, että olisin erityisen kiinnostunut Next Gamesista yhtiönä, osallistun antiin pelkästään tienatakseni nopeasti pääomaa, jonka aion sitten sijoittaa heti järkevämmin eteenpäin. Tästä seuraavasta sijoituksesta tulen kirjoittamaan blogijulkaisun myöhemmin.

Blogin teksti on pääasiassa kirjoitettu jo 13.3.2017 eli annin alkamispäivänä, mutta julkaisen tämän postauksen vasta listatumisannin päätyttyä siitä syystä, että en suurista riskeistä johtuen halua kenenkään ottavan mallia toiminnastani listautumisen yhteydessä.

Next Games on ensimmäinen listautuva pelialan yhtiö Suomessa. Next Games hakee osakkeidensa listausta Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle ja järjestää samalla listautumisannin, johon myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus osallistua.

Listautumisannin tarkemmat tiedot löydät täältä: Next Games - Listautumisanti

Kauppalehden pörssiakolumnisti Henri Elo kirjoitti aiheesta seuraavasti:
Kauppalehden uutinen Next Gamesin listautumisesta 20.3.2017.

Itse osallistuin listatumisantiin vaivattomasti suoraan Nordnetissä, jota voin suositella erittäin lämpimästi kaikille sijoittamiseen ja säästämiseen liittyvissä asioissa.
Avaa maksuton osake- ja rahastosalkku


Listautumisanti ja minun tavoitteeni (13.3.2017)
Merkitsin annissa 500 osaketta, hintahaarukan ollessa 7,5€ - 7,9€. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että annintuloksesta riippuen joudun maksamaan osakkeista maksimissaan tuon 7,9€. Koska ajatukseni on, että anti tulee olemaan suosittu ja se tullaan ylimerkitsemään, niin oletan merkintähinnan olevan 7,9€ ja kokonaishinnan minulle tässä tapauksessa 7,9€ * 500 = 3950€.

Ylimerkintätilanteessa annissa pyritään takaamaan kaikille merkitsijöille vähintään 100 kappaletta osakkeita ja tämän yli menevät merkinnät tullaan mahdollisesti jakamaan merkintäsitoumusten suhteessa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tulen mahdollisesti saamaan osakkeita lopulta 100 + x kappaletta ja osa merkintähinnasta tullaan palauttamaan minulle, koska en tule kaikkia 500 kappaletta osakkeista samaan. Toivotaan näin käyvän, koska kaikki perustuu kuitenkin oletukselle, että osakkeiden kysyntä tulee olemaan voimakasta. Toinen mahdollisuus on, että osakkeiden liikkeeseen laskettavaa määrää kasvatetaan, jos kysyntä on suurta. Tällöin saattaisin saada kaikki 500 osaketta, vaikka kysyntää olisikin paljon.


Next Games - Yhtiön taustaa
NEXT GAMES ON lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija, joka toimii maailmanlaajuisilla pelimarkkinoilla. Next Games hankkii tunnettujen viihdetuotteiden, kuten elokuvien, televisiosarjojen, kirjojen tai urheiluviihdetuotteiden, lisenssioikeuksia ja kehittää mobiilipelejä näiden pohjalta. Yhtiö kehittää pelit läheisessä yhteistyössä lisenssiomistajien kanssa varmistaakseen tiiviin yhteyden pelin ja sen taustalla olevien viihdetuotteiden välillä.

YHTIÖN PELIT KEHITETÄÄN mobiililaitteille ja niitä voi ladata ilmaiseksi, mutta pelaajat voivat ostaa virtuaalituotteita pelien sisällä oikealla rahalla. Next Gamesin liikevaihto muodostuu pääasiassa virtuaalituotteiden myynnistä käyttäjille, mutta yhtiölle kertyy myös liikevaihtoa peleihin sijoitettavista mainoksista. Next Gamesin bruttomyynti vuonna 2016 oli 33,6 miljoonaa euroa ja viimeisellä vuosineljänneksellä 12,6 miljoonaa euroa.

YHTIÖN MERKITTÄVIMMÄT maantieteelliset markkinat ovat Pohjois-Amerikka ja Eurooppa ja sen pelien jakelu tapahtuu Apple App Store- ja Google Play -alustojen kautta.

YHTIÖ ON tähän mennessä julkaissut kaksi kriitikoiden kehumaa peliä: Compass Point West maaliskuussa 2015 ja The Walking Dead: No Man’s Land lokakuussa 2015.

THE WALKING DEAD: NO MAN’S LAND NOUSI Yhdysvalloissa Apple App Storen ladatuimmaksi ilmaiseksi sovellukseksi julkaisemisensa jälkeen, ja se nousi 50 eniten tuottaneen pelin joukkoon Yhdysvalloissa Apple App Storen iPhone-pelien listauksessa heti julkaisemisensa jälkeen jo marraskuussa 2015 ja uudestaan joulukuussa 2016. Julkaisemisensa jälkeen The Walking Dead: No Man’s Land -peliä oli 31.12.2016 mennessä ladattu maailmanlaajuisesti noin 16 miljoonaa kertaa. Yhtiön peleillä oli vuoden 2016 viimeisen neljänneksen aikana yhteensä 0,5 miljoonaa päivittäistä aktiivista käyttäjää ja 1,8 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää.

(Teksti on lainattu Next Gamesin markkinointiesitteestä.)

Lopputulos
Update 20.3.2017: Yleisöanti keskeytetty
Next Gamesin yleisöanti keskeytettiin heti aikaisimpana mahdollisena ajankohtana maanantaina 20.3.2017 ylimerkinnästä johtuen. Tässä kohtaa osuin siis ainakin oikeaan. Osakkeen hinta tulee siis olemaan 7,9€ per osake. Seuraavaksi jään odottelemaan tietoa siitä, kuinka monta osaketta tulen lopulta saamaan. Annin tulos julkaistaan 23.3.2017 ja kaupankäynnin pitäisi alkaa perjantaina 24.3.2017.

Update 22.3.2017: Anti institutionaalisille sijoittajille keskeytetty
Myös institutionaalisille sijoittajille suunnattu anti on nyt keskeytetty ylimerkinnästä johtuen. Listautumisannissa tarjottujen osakkeiden lopullinen määrä ja lopullinen merkintähinta odotetaan julkistettavan myöhemmin tänään.

Update 22.2.2017: Annin tulos julkaistu
Yhtiön anti ylimerkittiin moninkertaisesti. Tämä tarkoittaa, että osakkeen merkintähinnaksi muodostui hintahaarukan yläpää 7,9€ per osake. Saamani osakemäärä jäi, ylimerkinnästä johtuen, alle haluamani 500 osakkeen. Sain merkittyä annissa lopulta 112 osaketta, joiden hinnaksi muodotui 884,8€. Sain siis lopulta annista valitettavasti vain taatut 100 osaketta + 100 osakkeen ylittävästä merkinnästä allokaatioprosentin 3,2356% mukaisesti osakkeita merkintäsitoumuksen mukaisessa suhteessa. Erotus alkuperäiseen kokonaismerkintähintaan (7,9€ * 500 = 3950€) palautettiin suoraan tililleni Nordnetiin. Osakkeet kirjautuvat arvo-osuustililleni ja kaupankäynti niillä alkaa aikaistetusti 23.3.2017. Alunperin kaupankäynnin oli tarkoitus alkaa 24.3.2017. Nyt luottavaisin mielin odotetaan ja katsotaan, mitä minulle ollaan merkitsemistäni osakkeista valmiita pörssissä julkisessa kaupankäynnissä maksamaan. Tästä annin tuloksesta kertovaan lehdistötiedotteeseen.

Update 23.3.2017: Kaupankäynti yhtiön osakkeella alkaa Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla
Minulla oli annista kohtalaisen suuret odotukset, mutta tapahtuneeseen ylimerkintämäärään en ollut varautunut. Jälkiviisaus on typerää, mutta jos odotukseni annin kysynnälle olisi ollut suurempi, olisin myös tehnyt suuremman merkintäsitoumuksen ja näin ollen saanut lopulta enemmän osakkeita. Lopulta kuitenkin niillä korteilla pelataan, mitä käteen jaetaan ja itseasiassa minulla on jo tällä hetkellä seuraava jako menossa, jos jatketaan pokeritermien teemalla. Tästä jaosta tulen julkaisemaan postauksen myöhemmin. Raotettakoon verhoa sen verran, että kyseessä on paljon suurempi panos kuin tässä annissa, mutta odotukseni jaon mehukkuudesta on myös toista luokkaa. Aika kertoo miten käydään.

Pörssin auetessa klo 10 23.3.2017 Next Gamesin osake avasi noin 19% nousuun.
Myin merkitsemäni osakkeet lopulta noin klo 10.30 pois hintaan 9,25€ per osake, joten voittoni oli (9,25€ - 7,9€) / 7,9€ * 100% = 17,1%. Koska merkinnästä saamieni osakkeiden lopullinen määrä oli pieni, ei tässä puhuta suurista kokonaissummista. Kun kuitenkin laskee voittoprosentin ja ajattelee asian niin, että käytetty aika tähän oli noin puoli tuntia, niin pitäisin tuota aivan kelvollisena nostona. Tuntipalkkani oli tästä noin (1036€ - 884,8€) * 2 = 302,4€. Tuolla tuntipalkalla työskentelen mielelläni myös jatkossa. Kiitos Next Games, kiitos vapaa markkinatalous!


Jos muuten haluat hankkia laadukasta lukemista sijoittamisesta, niin suosittelen erinomaista Jukka Oksaharjun ja Karo Hämäläisen yhteistyössä kirjoittamaa kirjaa: Sijoita kuin guru.
Tai toisena vaihtoehtona lempisijoituskirjaani Burton G. Malkiel: Sattuman kauppaa Wall Streetillä.

Tämän esimerkin ei ole missään nimessä tarkoitus yllyttää ketään toimimaan samalla tavoin, päinvastoin tätä esimerkkiä ei voi eikä tule käyttää mallina tulevissa listautumisanneissa. Pyrkimykseni on tässä ennemminkin käytännön esimerkin kautta esittää, miten tietyissä tilanteissa vapailla markkinoilla on mahdollista toimia. Tätä esimerkkiä ei voi yleistää koskemaan muita vastaavia tilanteita, vaan jokainen tilanne on erilainen. Esimerkissä on otettu huomioon markkinatilanne, listautuvan yhtiön toimiala, ajan henki juuri tällä hetkellä ja ennen kaikkea toiminta perustuu minun omaan intuitiooni sekä omaan riskinkantokykyyni. Tällaisella "pelaamisella" markkinoilla ei ole mitään tekemistä pitkäjänteisen säästämisen tai sijoittamisen kanssa, mihin haluan jokaista lukijaa kannustaa.


Tämä kirjoitus ei sisällä suoria sijoitussuosituksia. Sen sijaan kirjoitus kannustaa jokaista sijoittamaan järkevästi, vastuullisesti ja tekemään omat sijoituspäätöksensä. Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä, mikä tulee jokaisen itse kantaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fondia - Listautumisanti - Lakialan yhtiö Nasdaq First North Finlandiin

Fondian listautumisanti alkoi 20.3.2017.

Lainattu Arvopaperin kirjoituksesta:
Helsingin pörssin First North -markkinalle listautuva lakitalo Fondia julkisti 16.3.2017 listautumisantinsa ehdot. Yhtiö laskee liikkeeseen enintään 390 000 uutta osaketta, minkä lisäksi yhtiön suuromistajat Marianne Saarikko Janson ja Mårten Jansson myyvät yhteensä 261 000 osaketta. Tarjolla on näin ollen 651 000 osaketta. Osakkeet jakautuvat alustavasti siten, että instituutioannissa on tarjolla enintään 386 000 osaketta, yleisöannissa 190 000 osaketta ja henkilöstöannissa 75 000 osaketta. Instituutio- ja yleisöannissa merkintähinta on 7,65 euroa per osake ja henkilöstöannissa 6,90 euroa. Annissa on siten tarjolla osakkeita noin 4,9 miljoonan euron arvosta. Henkilöstöanti ylimerkitään erittäin todennäköisesti ja instituutioanti vielä todennäköisemmin. Taalerin Mikro Markka -rahasto sekä Erkki Myllärniemen Umo Capital ovat sitoutuneet merkisemään yhteensä vähintään 270 000 osaketta eli noin 70 prosenttia in…

Bitcoin - Sijoittaisinko bittirahaan?

Mikä on Bitcoin - Miten sijoittaa bittirahaan - Onko siinä mitään järkeä


Bitcoin nousee nykyään aika-ajoin sijoituskeskusteluun ja uutisoinnin aiheeksi. Yleensä silloin, kun tämän bittirahan arvo joko nousee tai laskee hurjia päiväprosentteja, joku uutismedia tarttuu Bitcoiniin ja nostaa sen uutiseksi. Näitä päiväpyrähdyksiä suuntaan taikka toiseen tuntuu tapahtuvan aina silloin tällöin ja esimerkiksi Kauppalehti uutisoi tästä viimeksi toissa viikolla 3.3.2017 räväkällä otsikolla: "Bitcoin jälleen uusiin ennätyslukemiin: Jo kultaa kalliimpaa" Bitcoinin arvon ollessa hetkellisesti 1284 dollaria, kun samaan aikaan kullan unssihinta liikkui 1232 dollarissa. Erityisen mielenkiintoista tässä on se, että Bitcoinin arvo oli vielä vuosi sitten hetkellisesti 400 dollarissa, kun valuuttaan kohdistui epäilyksiä petosskandaaleista johtuen.

Näistä syistä päätin myös itse tarttua aiheeseen ja hieman avata mystiikan verhoa tämän bittivaluutan ympäriltä. Voisiko Bitcoinista olla sijoituskoh…

Salaisuuksia, salaisuuksia ja osakesalkkuni

Sijoittaminen ja raha-asiat yleensäkin ovat salamyhkäistä puuhaa, mistä ei yleensä liiemmin hiiskuta... ainakin tältä tuntuu nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa. Muurit murtuvat kuitenkin pala kerrallaan, joten ajattelin itse aloittaa niiden murtamisen omalta osaltani ja valottaa tämän hetkisen osakesalkkuni sisältöä.

Osakesalkkuuni kuuluvat tällä hetkellä sijoitukset seuraaviin arvopapereihin:


Sen verran lisättäköön, että olen viime aikoina myynyt salkustani muun muassa Fortumin ja H&M:n osakkeet kokonaan pois. Kuvankaappaus on otettu suoraan maailman parhaan sijoittajanpankin salkkuni yleisnäkymästä. Alla olevasta linkistä sinäkin voit aloittaa sijoittamisen ja avata oman salkkusi Nordnetiin.

Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

Osakesijoitusten lisäksi minulla on sijoitusportfoliossani tällä hetkellä yksi asuntosijoitus rivitalokaksiossa, mistä kirjoitin aikaisemmassa postauksessani. Aikaisempaa postaukseeni asuntosijoittamisest…